Programacions destacades

Cerca el teu acte

Esteu aquí: Inici TGN Agenda Viejo amigo Cicerón, d'Ernesto Caballero
L'agenda on consultar tota l'activitat cultural, esportiva, formativa i ciutadana de Tarragona, organitzada per les diferents entitats públiques i privades de la ciutat.

Viejo amigo Cicerón, d'Ernesto Caballero

Direcció: Mario Gas 
Amb: Josep Maria Pou, Bernat Quintana i Miranda Gas

Una coproducció de Festival de Teatro Clásico de Mérida i Teatre Romea

Torna a Tarragona Josep M. Pou després de la seva magnífica interpretació del capità Ahab a Moby Dick. Aquesta vegada es posa en la pell de Ciceró, amb una revisió molt personal d’uns dels personatges de l’antiguitat romana de qui més es coneix la seva vida gràcies a la seva obra filosòfica que ha sobreviscut en el temps i a la biografia que va escriure Plutarc. Ciceró és considerat un dels autors més importants de la literatura llatina clàssica i un dels que més esplendor ha donat a la llengua llatina.

Viejo amigo Cicerón és una obra centrada en la figura del cèlebre orador romà, protagonista destacat de les intenses lluites i violentes transformacions esdevingudes al primer segle anterior a la nostra era. Ciceró personifica la integritat moral de qui manté la coherència de les seves conviccions polítiques, encara en les més adverses circumstàncies.

Ciceró se'ns presenta com un polític excepcional en un món de mesquines ambicions personals, deslleialtats i petits tripijocs tan pròpies de la vida pública des de llavors. Polític, jurista, orador, filòsof i divulgador podria encarnar la cèlebre màxima de Terenci perquè res de  l'humà li resultava aliè.

Afortunadament, bona part del seu llegat ha arribat fins als nostres dies. Això ha propiciat la incorporació de cites pràcticament textuals en aquesta creació. Amb tot, com és obvi, es tracta d'una obra de ficció; i si bé els esdeveniments narrats responen gairebé escrupolosament a la realitat històrica, es crea un univers paral·lel arran dels fets històrics.

Vídeo: www.youtube.com/watch?v=3_DXLmFuAb8

Viejo amigo Cicerón, d'Ernesto Caballero

Què:

  • Teatre

Quan:

Inici: 22-05-2020, 21:00
Fi: 22-05-2020, 22:30

Programació:

Primavera Literària, Teatres de Tarragona

Localització:

Teatre Tarragona

Preu:

27 €

Venda d'entrades:

A partir del 3 d'octubre a les taquilles del teatre Tarragona o en línia a tarracoticket.cat

Organitzat per:

Ajuntament de Tarragona

Afegeix a la teva agenda:

vCal iCal

Visita l'acte al web d'origen