Programacions destacades

Cerca el teu acte

Esteu aquí: Inici TGN Agenda Passeig literari per l'Escornalbou de Toda
L'agenda on consultar tota l'activitat cultural, esportiva, formativa i ciutadana de Tarragona, organitzada per les diferents entitats públiques i privades de la ciutat.

Passeig literari per l'Escornalbou de Toda

El Castell-Monestir d’Escornalbou va aplegar, especialment els anys vint del segle XX, la intel·lectualitat catalana del moment i personalitats de diversos àmbits com el Cardenal Vidal i Barraquer, Francesc Cambó i, fins i tot, el rei Alfons XIII qui el visità en dues ocasions. Però, Escornalbou també va ser un destí obligat d’excursionistes, o simplement de visitants encuriosits que el volien conèixer de primera mà. Eduard Toda en va promoure les visites i va destacar per ser un excel·lent amfitrió.

Ara, amb "El passeig literari de l’Escornalbou de Toda" volem rememorar justament aquells dies. A través d’un itinerari pel monument amb lectures d’escriptors i de personatges de l’època, aprofundirem en el personatge i en les seves dimensions, de les més humanes a les més professionals. Partirem de la visió global que ens dóna Josep Pla (Homenots, 1975) quan glosa els homes que han forjat la cultura per arribar als detalls de la seva personalitat que ens descriuen autors més propers com Plàcid Vidal, amb qui va tenir relacions familiars; Antoni Correig, qui aporta la mirada d’un nen, o Josep Iglésies.

L’Eduard Toda amfitrió ens arribarà a través de les paraules que va escriure la colla de Francesc Matheu quan va visitar el Castell l’any 1926, on s’inclou també Narcís Oller, que va excusar la seva assistència per raons d’edat. En el recorregut també es llegiran descripcions del monestir com les fetes per Salvador Estrem i Fa o per Antoni Rovira i Virgili. Entre d’altres lectures.

Més informació sobre aquest esdeveniment

Passeig literari per l'Escornalbou de Toda

Què:

  • Lletres
  • Visites, rutes i excursions

Quan:

Inici: 12-07-2019, 11:00
Fi: 12-07-2019, 13:00

On:

Castell d'Escornalbou (Biblioteca Pública)

Telèfon de contacte:

977 834 007

Preu:

Gratuït. Places limitades

Venda d'entrades:

Inscripció prèvia al correu escornalbou.cultura@gencat.cat  o al telèfon 977 834 007

Organitzat per:

Biblioteca Pública de Tarragona, Agència Catalana del Patrimoni

Afegeix a la teva agenda:

vCal iCal

Visita l'acte al web d'origen