Programacions destacades

Cerca el teu acte

Esteu aquí: Inici TGN Agenda La mort i el càstig a la nostra mitologia
L'agenda on consultar tota l'activitat cultural, esportiva, formativa i ciutadana de Tarragona, organitzada per les diferents entitats públiques i privades de la ciutat.

La mort i el càstig a la nostra mitologia

La mort no ens iguala a tots, i es pot deduir en la manera en què els grecs concebien la mort i el que venia després. De fet, no es pot donar una resposta única sobre la visió que tenien els grecs de la mort, els premis, el càstig i les vicissituds posteriors, ja que n'hi ha hagut diferents concepcions fins als nostres dies. En la tradició clàssica, la mort, la violència i el càstig podien ser considerats no representables en escena. En canvi, Shakespeare converteix en una qüestió clau de la seva dramatúrgia el contingut explícit com l'assassinat i la tortura, que apareixen a l'escenari de moltes de les seves obres i que recuperaran molts autors cinematogràfics com ara Tarantino, Kurosawa o Kubrick.

Emilio Suárez de la Torre ha estat catedràtic de Filologia Grega de la Universitat Pompeu Fabra. Entre les seves publicacions destaquen Antología de la lírica griega (Cátedra, 2002) i la traducció de la Teogonía de Hesíodo (Dykinson, 2014).

Jordi Balló és professor i degà de la Facultat de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra. Ha publicat, entre d'altres, el llibre Yo ya he estado aquí: ficciones de la repetición (Anagrama, 2005). Ha rebut el Premi Ciutat de Barcelona d'Audiovisuals.

Més informació sobre aquest esdeveniment

La mort i el càstig a la nostra mitologia

Què:

  • Xerrades i congressos

Quan:

Inici: 04-05-2021, 19:00
Fi: 04-05-2021, 20:00

Localització:

CaixaForum Tarragona

Preu:

6 € (50% descompte clients CaixaBank)

Venda d'entrades / Inscripcions:

caixaforum.org

Organitzat per:

Caixaforum

Afegeix a la teva agenda:

vCal iCal

Visita l'acte al web d'origen