Programacions destacades

Cerca el teu acte

Esteu aquí: Inici TGN Agenda Jornades sobre el 700 aniversari de l'entrada del Braç de Santa Tecla a Tarragona. Religiositat popular, teatralitat i manifestacions artístiques
L'agenda on consultar tota l'activitat cultural, esportiva, formativa i ciutadana de Tarragona, organitzada per les diferents entitats públiques i privades de la ciutat.

Jornades sobre el 700 aniversari de l'entrada del Braç de Santa Tecla a Tarragona. Religiositat popular, teatralitat i manifestacions artístiques

En el marc de la celebració del 700 aniversari es proposa la realització de tres jornades que serveixin per analitzar els fets esdevinguts a l'Edat Mitjana però que han estat essencials per entendre l'evolució posterior de la festa i per tant de la ciutat. No deixa de ser una manera de donar contingut a la realitat que ara és Tarragona, i poder projectar-se en el territori i en el futur.

Tercera jornada:

Religiositat popular, teatralitat i manifestacions artístiques.

  • La construcció d’un culte cívic: Santa Tecla i la ciutat de Tarragona. Dra. Francesca Español, professora d'Història de l'Art de la UB. Centra el paper de la dona santa en el seu context històric i artístic.
  • El reliquiari de Santa Tecla. Dr. Antonio Martinez Subías, especialista en Història de l'Art i Canonge de la Catedral, responsable del seu patrimoni històric.
  • Visió des de la religiositat popular. Sr. Adolf Quetcuti, antropòleg especialitzat en cultura tradicional i religiositat popular a Tarragona.
  • Teatralitat i processons. Dr. Francesc Massip, professor de la URV i especialista en Teatre Medieval, estudiós de les processons i actes similars com a cerimònies paralitúrgiques i de control social.
  • Taula rodona amb els ponents moderada pel Mn. Antoni Perez de Mendiguren, degà-president del Capítol de la Catedral de Tarragona i professor de l'INSAF.

Més informació sobre aquest esdeveniment

Jornades sobre el 700 aniversari de l'entrada del Braç de Santa Tecla a Tarragona. Religiositat popular, teatralitat i manifestacions artístiques

Què:

  • Xerrades i congressos
  • Cultura popular i festes

Quan:

Inici: 21-10-2021, 17:00
Fi: 21-10-2021, 21:00

Programació:

Santa Tecla

Localització:

URV - Campus de Catalunya

Telèfon de contacte:

977 558 000

Preu:

Gratuït

Venda d'entrades / Inscripcions:

Aforament limitat. Entrada lliure amb invitació que caldrà sol·licitar en aquest enllaç 

Organitzat per:

Universitat Rovira i Virgili i Ajuntament de Tarragona

Afegeix a la teva agenda:

vCal iCal

Visita l'acte al web d'origen