Programacions destacades

Cerca el teu acte

Esteu aquí: Inici TGN Agenda Jornada sobre la música a la Catedral de Tarragona
L'agenda on consultar tota l'activitat cultural, esportiva, formativa i ciutadana de Tarragona, organitzada per les diferents entitats públiques i privades de la ciutat.

Jornada sobre la música a la Catedral de Tarragona

Un exhaustiu treball d’estudi realitzat a l’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona permet documentar un gran nombre de partitures relacionades, d’una manera o altra, amb les festes de Santa Tecla. Per donar-les a conèixer s’ha preparat una jornada que inclou aquestes ponències:

  • Els villancets, l’aproximació de la música al poble. Dra. Montserrat Canela, musicòloga, professora associada del Departament d'Història i Història de l'Art de la Universitat Rovira i Virgili i col·laboradora de l’AHAT.
  • Els càntics, una lloança de la patrona a través dels himnes. Dr. Josep Maria Salisi, musicòleg i col·laborador de l’AHAT.
  • Els goigs, una eina per afermar la fidelitat a la patrona. Dr. Antonio Ezquerro, musicòleg i investigador científic del departament de Ciències Històriques-Musicologia (IMF) del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) a Barcelona.
  • Les composicions actuals, l’adequació de la música a la capella. Mn. Miquel Barbarà, Canonge de la Catedral, responsable musical i mestre de capella, director de la Confraria de la Mare de Déu del Claustre.

Modera l’acte el Dr. Oriol Brugueroles, professor d’Història de la Música del Departament d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona y professor d’Història de l’Art a l’Escola Sant Gregori.

Jornada sobre la música a la Catedral de Tarragona

Què:

  • Xerrades i congressos
  • Música

Quan:

Inici: 28-10-2021, 17:00
Fi: 28-10-2021, 20:00

Programació:

Santa Tecla

Localització:

El Seminari. Espai Tarraconense

Telèfon de contacte:

977 233 412

Preu:

Gratuït

Venda d'entrades / Inscripcions:

Aforament limitat. Entrada gratuïta amb reseva prèvia obligatòria a través d'aquest enllaç

Organitzat per:

Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona

Afegeix a la teva agenda:

vCal iCal

Visita l'acte al web d'origen