Programacions destacades

Cerca el teu acte

Esteu aquí: Inici TGN Agenda Gautier Capuçon & OCM. Temporada Simfònica
L'agenda on consultar tota l'activitat cultural, esportiva, formativa i ciutadana de Tarragona, organitzada per les diferents entitats públiques i privades de la ciutat.

Gautier Capuçon & OCM. Temporada Simfònica

Repertori:
P. I. Txaikovski: Variacions Rococó, op. 33; G. Holst: Els Planetes, op. 32
Intèrprets:
Gautier Capuçon, violoncel
Cor de Noies de l'Orfeó Català
Orquestra Simfònica Camera Musicae
Tomàs Grau, director

El Rococó fou un moviment artístic caracteritzat, en pintura, per la suavitat dels colors i l'amabilitat dels temes. En música, Mozart en fou un dels seus màxims representants a l'inici de la seva carrera, amb obres on advocava per melodies lleugeres i enganxoses, estructures molt clares i poc ús del contrapunt. Txaikovski, amb les Variacions escrites l'any 1876, va retre homenatge a aquest estil mozartià que tant admirava, proposant un tema i set variacions en les quals el violoncel·lista ha de demostrar tant el seu virtuosisme tècnic i expressiu com el seu mestratge per dialogar amb l'orquestra.

També Holst demostrà el seu enorme mestratge en compondre entre els anys 1912 i 1918 l'obra que el catapultà a la fama internacional. Cadascun dels set planetes que dibuixà —ometé la Terra— va acompanyat d'un subtítol que ajuda a comprendre les múltiples inspiracions que Holst buscà, i que no arriben a descriure un programa concret sinó les seves impressions sobre la influència de l'astrologia, l'imaginari de la mitologia, el misteri del destí i la volubilitat de l'esperit humà. A diferència de Txaikovski, que mirà al passat musical però sense renunciar al seu present a l'hora de compondre les variacions Rococó, Holst s'aferrà a les influències musicals del seu present per obrir una finestra cap al futur.

Gautier Capuçon & OCM. Temporada Simfònica

Què:

  • Música

Quan:

Inici: 22-11-2019, 21:00
Fi: 22-11-2019, 22:00

Programació:

Teatres de Tarragona

Localització:

Teatre Tarragona

Preu:

25 €

Venda d'entrades:

www.tarracoticket.cat

Organitzat per:

Ajuntament de Tarragona

Afegeix a la teva agenda:

vCal iCal

Visita l'acte al web d'origen