Programacions destacades

Cerca el teu acte

Esteu aquí: Inici TGN Agenda El camí de Santa Tecla, espectacle poètic
L'agenda on consultar tota l'activitat cultural, esportiva, formativa i ciutadana de Tarragona, organitzada per les diferents entitats públiques i privades de la ciutat.

El camí de Santa Tecla, espectacle poètic

A l'espectacle poètic El camí de Santa Tecla seguirem a través de la poesia el recorregut que va fer Tecla d'Iconi des d'on va néixer, avui Konya (Turquia), el seu apostolat al costat de Pau, fins a on va morir, a Selèucia (Silifke, Turquía). Va ser enterrada, però part del seu cos va passar al regne d'Armènia d'on va partir cap a Catalunya quan el rei Oshin d'Armènia en va fer obsequi a Jaume II el Just.

A l'espectacle poètic seguirem a través de la poesia el recorregut que va fer la santa caminant a cavall de les llengües que ens hi porten, no en el moment que va viure la santa (ja que aleshores les llengües que dominaven en aquests territoris eren l'armeni, el grec i el llatí, a més de l'arameu, l'hebreu i el cananeu), sinó en el del viatge de les seves deixalles, que són l'armeni, el turc, l'àrab i el català.
Tecla d'Iconi va ser l'única dona apòstol, que recorria el món al costat de Pau, i per això hem volgut fer aquest viatge a través de la veu femenina.

Els components de l'espectacle seran les quatre poetes en viu, un músic, una actriu i unes projeccions d'imatges que dialogaran a través de la poesia amb les veus turca, armènia i síria arribades, acompanyades de la música i la cançó.

A l'escenari es combinaran la música del compositor i intèrpret de viola de roda Marc Egea, amb el recital de poesia de les quatre poetes i l'actriu, i les gravacions en directe televisades, en un espectacle diferent.

Poetes: Yeşim Ağaoğlu (Turquia, 1966), Maram al Masri (Syria, 1962), Tatev Chakian (Armènia, 1992), Glòria Coll (Catalunya, 1988).

Dramatúrgia i direcció: Albert Mestres
Actriu: Neus Pàmies
Músic: Marc Egea
Espai escènic: José Menchero
Realització imatges: Marc Chornet

El camí de Santa Tecla, espectacle poètic

Què:

  • Lletres
  • Música
  • Teatre
  • Cultura popular i festes

Quan:

Inici: 28-10-2021, 20:00
Fi: 28-10-2021, 22:00

Programació:

Santa Tecla

Localització:

El Seminari. Espai Tarraconense

Organitzat per:

Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalana (APELLC)

Hi col·labora:

Comissió Santa Tecla 700 / Casa de les Lletres / Escola de Lletres

Afegeix a la teva agenda:

vCal iCal

Visita l'acte al web d'origen