Programacions destacades

Cerca el teu acte

Esteu aquí: Inici TGN Agenda Dones d'òpera
L'agenda on consultar tota l'activitat cultural, esportiva, formativa i ciutadana de Tarragona, organitzada per les diferents entitats públiques i privades de la ciutat.

Dones d'òpera

Cor Èulia – Intèrprets
David Farré, Mireia Besora i Roger Padullés – Direcció

Carmen, Lulú o Elektra són noms que van associats a òperes memorables, a personatges heroics de gran caràcter. S’ha de partir de la base que la immensa majoria de compositors i també de llibretistes són i han estat homes. Alguns tractats afirmen que aquests autors plasmaven en aquestes heroïnes les seves fantasies eròtiques i, potser per això, pocs d’aquests personatges estan casats o són mares.

Llavors, on queden la resta de dones? Els autors les han presentades en forma de masses corals que es mouen com un sol cos: pastores, concubines, bugaderes, treballadores d’una fàbrica, monges o prostitutes són alguns dels rols que encarnen. Però sempre sense aquest caràcter fort que tenen els personatges solistes. Malgrat tot, hi ha hagut autors amb sensibilitat que han arribat a aconseguir que un grup de dones, totes juntes, assoleixin el caràcter d’heroïnes. I això ho veurem a Dones d’Òpera.

Les coses estan canviant….però quant de temps trigarem a veure com un fet normal una llibretista o una compositora que ens presenti la dona, vista per una dona?

Més informació sobre aquest esdeveniment

Dones d'òpera

Què:

  • Música

Quan:

Inici: 05-10-2019, 20:30
Fi: 05-10-2019, 21:30

Programació:

Teatre el Magatzem

Localització:

Teatre el Magatzem

Preu:

Socis 5€/Ancicioada 8€/Guxeta 10€

Venda d'entrades:

En línia taquilla.coop

Organitzat per:

Cooperativa Obrera

Afegeix a la teva agenda:

vCal iCal

Visita l'acte al web d'origen