Programacions destacades

Cerca el teu acte

Esteu aquí: Inici TGN Agenda Casa de nines, 20 anys després, de Lucas Hnath
L'agenda on consultar tota l'activitat cultural, esportiva, formativa i ciutadana de Tarragona, organitzada per les diferents entitats públiques i privades de la ciutat.

Casa de nines, 20 anys després, de Lucas Hnath

Autor: Lucas Hnath
A partir del clàssic de Henrik Ibsen
Traducció: Helena Tornero
Direcció: Sílvia Munt
Interpretació: Emma Vilarasau, Ramon Madaula, Isabel Rocatti i Júlia Truyol 

 

Una coproducció del Grec 2019 Festival de Barcelona, Teatre Romea i Verteatro.

 

Què passaria si Nora, el personatge més conegut de Henrik Ibsen, reaparegués a la mateixa casa que va abandonar vint anys abans? Emma Vilarasau i Ramon Madaula ens ho expliquen de la mà d'un autor nord-americà d'èxit. Segur que encara recordeu el final de Casa de nines, una de les creacions més conegudes d'Ibsen. Es tracta d'un drama protofeminista ambientat a Noruega en què Nora, la protagonista de la història, no acceptava representar el paper assignat a les dones del seu temps i ser tractada com una pertinença més, una nina en mans del seu marit. Ella era l'encarregada de tancar l'obra en sortir per la porta principal del domicili familiar per no tornar-hi mai més.

A la casa hi quedaven un marit, el banquer Torvald Helmer, i uns fills que, des d'aquell moment, serien aliens a la nova vida que emprenia Nora. Però, i si vint anys després aquesta dona valenta i inconformista tornés a trucar a aquella mateixa porta? Aquest és el punt de partida de Casa de nines, segona part (A doll's house, part 2), de Lucas Hnath, un dramaturg de Florida instal·lat a Nova York que s'ha convertit en un dels autors més representats del seu país i que ha vist el seu text convertit en un dels grans èxits de Broadway. En aquesta obra, Hnath converteix la porta en un personatge més. En traspassar-la Nora per demanar al seu marit que signi els papers del divorci, la protagonista es veurà obligada a defensar les seves eleccions davant dels habitants de la casa i a assumir les conseqüències que els seus actes van tenir en la vida dels que havien estat els seus familiars directes.

Dirigeix ​​el muntatge Sílvia Munt, reconeguda actriu, directora i guionista. En aquesta nova aventura escènica, l'acompanyen Emma Vilarasau, un dels valors més reconeguts de l'escena catalana actual, i Ramon Madaula, un actor de teatre, televisió i cinema que ha exercit també com a autor i productor teatral.

Casa de nines, 20 anys després, de Lucas Hnath

Què:

  • Teatre

Quan:

Inici: 09-11-2019, 21:00
Fi: 09-11-2019, 22:30

Programació:

Teatres de Tarragona, Tardor Literària

Localització:

Teatre Tarragona

Preu:

27 €

Venda d'entrades:

A partir del 3 d'octubre a les taquilles del teatre Tarragona o en línia a tarracoticket.cat

Organitzat per:

Ajuntament de Tarragona

Afegeix a la teva agenda:

vCal iCal

Visita l'acte al web d'origen