">

Programacions destacades

Cerca el teu acte

Esteu aquí: Inici TGN Agenda Cartells de la vida moderna. Els orígens de l'art publicitari
L'agenda on consultar tota l'activitat cultural, esportiva, formativa i ciutadana de Tarragona, organitzada per les diferents entitats públiques i privades de la ciutat.

Cartells de la vida moderna. Els orígens de l'art publicitari

L'exposició planteja l'eclosió del cartell artístic com a reclam publicitari a l'Europa del canvi de segle, el qual es va adreçar a la societat d'aquella època com un anunci de les noves atraccions, aficions i costums moderns. A partir del fons de cartells del Museu Nacional d’Art de Catalunya –MNAC–, en el qual figuren les col·leccions Plandiura (1903) i Riquer (1921), s'exhibirà una recopilació curosa i inèdita d'obres que representa l'art del cartellisme durant el període modernista. Completen la mostra algunes peces prestades pel Museo de Bellas Artes de Bilbao, el Museu Frederic Marès o la Col·lecció Marc Martí, entre d'altres.

Aquesta proposta és un acostament transversal a l'època daurada del cartellisme. A la mostra, s'aprecia l'interès tècnic de la litografia de color als cartells exposats o la renovació estètica que va aportar l'estampa japonesa. També aspectes conceptuals, com ara el paper de la dona com a motiu d'atracció publicitària i els canvis produïts des de la industrialització fins a l'aparició de noves aficions. En conjunt, l'exposició desplega el reclam de la vida moderna europea el 1900, representada per les modes i les pràctiques d'una societat emmarcada en el presagi de l'avantguarda artística.

Horari

  • De dilluns a divendres, de 10 a 14 i de 17 a 20 h.
  • Dissabtes d'11 a 14 u de 17 a 20 h.
  • Diumenges i festius, d'11 a 14 h.

Més informació sobre aquest esdeveniment

Cartells de la vida moderna. Els orígens de l'art publicitari

Què:

  • Exposicions

Quan:

Inici: 24-03-2023, 10:00
Fi: 23-07-2023, 14:00

Localització:

CaixaForum Tarragona

Preu:

Gratuït amb reserva prèvia

Venda d'entrades / Inscripcions:

CaixaForum Tarragona

Organitzat per:

CaixaForum

Afegeix a la teva agenda:

vCal iCal

Visita l'acte al web d'origen