Programacions destacades

Cerca el teu acte

Esteu aquí: Inici TGN Agenda Alexei Volodin & OCM. Temporada Simfònica
L'agenda on consultar tota l'activitat cultural, esportiva, formativa i ciutadana de Tarragona, organitzada per les diferents entitats públiques i privades de la ciutat.

Alexei Volodin & OCM. Temporada Simfònica

Alexei Volodin & OCM
El Segon Concert per a piano de Brahms

Repertori
J. BRAHMS: Concert per a piano i orquestra núm. 2, op. 83
E. TOLDRÀ: Scherzo de Lionor o la Filla del marxant
B. SMETANA: El Moldava

Intèrprets
Alexei Volodin, piano
Orquestra Simfònica Camera Musicae
Tomàs Grau, director

Brahms escrigué dos concerts per a piano molt diferents: el primer, una obra de joventut; el segon, una composició pròpia d'un període de maduresa artística i estabilitat personal que li permetia escriure el que volia al ritme que desitjava. Per aquest motiu l'estructura no és l'habitual: té dos moviments ràpids a l'inici en lloc d'un de ràpid i un de lent, i el quart moviment no és un rondó, tot i que no abandona la sensació triomfal de tornada-estrofa.

Toldrà també escrigué la suite d'on surt aquest scherzo en un període en què el seu llenguatge ja estava definit com un neoclassicisme de caire impressionista inspirat per la cultura catalana. Sorgí de l'encàrrec realitzat per l'escriptor Adrià Gual de composar la música incidental per al seu drama Lionor o la Filla del marxant. L'obra no pujà mai a l'escenari per acompanyar la paraula i s'estrenà més tard com a peça orquestral.

Cinc anys trigà Smetana a completar el seu cicle de sis poemes simfònics titulat La meva pàtria, al qual pertany El Moldava. La música descriu des del naixement d'aquest riu a partir de dues fonts fins a la seva confluència amb l'Elba, mostrant al llarg del seu curs tant paisatges rurals com urbans.

Alexei Volodin & OCM. Temporada Simfònica

Què:

  • Música

Quan:

Inici: 17-04-2020, 21:00
Fi: 17-04-2020, 22:00

Programació:

Teatres de Tarragona

Localització:

Teatre Tarragona

Preu:

25 €

Venda d'entrades:

www.tarracoticket.cat

Organitzat per:

Ajuntament de Tarragona

Afegeix a la teva agenda:

vCal iCal

Visita l'acte al web d'origen