Programacions destacades

Cerca el teu acte

Esteu aquí: Inici TGN Agenda Presentació de la Inscripció funerària
L'agenda on consultar tota l'activitat cultural, esportiva, formativa i ciutadana de Tarragona, organitzada per les diferents entitats públiques i privades de la ciutat.

Presentació de la Inscripció funerària

Es podrà veure fins al 31 de juliol.

Durant l'edat mitjana es desenvolupà a Europa l'escriptura gòtica. Si us fixeu en mi, la veureu representada. Punts i lletres dansant em revesteixen, i en el meu marbre hi ha, cisellades, traces gruixudes i anguloses. Aquestes paraules en llatí ens fan recordar en Guerau de Copons, de la seu de Tarragona, el canonge que va morir el 9 de desembre de 1356. Quin honor guardar-li memòria!

'Quan els objectes parlen' és una proposta del Museu d'Història per donar a conèixer el patrimoni de la ciutat de Tarragona.

La presentació del 6 de juliol anirà a càrrec dels especialistes:

  • Coral Cuadrada Major: és professora d’Història Medieval de la Universitat Rovira i Virgili i directora de l’Arxiu dels Marquesos de Santa Maria de Barberà (AMSMB) de Vilassar de Dalt. És especialista en el comerç medieval i en història de les dones. És investigadora del MARC de la URV i del GRAMP de la UB.  
  • Daniel Piñol Alabart: professor titular de la Universitat de Barcelona. És professor de Paleografia. Forma part del Grup de recerca en Estudis Medievals d’Art, Història, Paleografia i Arqueologia (MAHPA) i també del Grup d’innovació Docent en Història Medieval, Paleografia i Diplomàtica.
     

Més informació sobre aquest esdeveniment

Presentació de la Inscripció funerària

Què:

  • Exposicions
  • Patrimoni i història

Quan:

Inici: 06-07-2022, 18:00
Fi: 06-07-2022, 19:00

Programació:

Quan els objectes parlen

Localització:

Casa Castellarnau

Telèfon de contacte:

977 242 220

Organitzat per:

Museu d'Història de Tarragona

Afegeix a la teva agenda:

vCal iCal

Visita l'acte al web d'origen